Gigantisch Wonen adviseert 100% regenereerbare garens als toekomstbestendig tapijt. ( Duurzaamheid )

Afval bestaat niet, want afval heeft toekomst! Het is beslist onverantwoord voor de toekomst van mens, milieu en maatschappij om gebruikte materialen als oud vuil te behandelen en er niet meer na om te kijken.

Plastic afval wordt nu al massaal uit de oceanen geschept. Deze “plastic soep ” blijkt hergebruikt te kunnen worden in o.a. de bouw-,woning-, en kledingindustrie.

Het bedrijf Aquafill in Slovenië heeft wat dat betreft  het ei van Columbus opnieuw uitgevonden. Alle oude gebruikte polyamide materialen worden door dit bedrijf voor nieuwe toepassingen geschikt gemaakt.

Dat lukt voor 100% door hun nieuwe “Nylon 6 garen”. Dit garen Econyl, heeft een gesloten cirkel ( Cradle-to-Cradle levenscyclus ) en kan dus eindeloos geschikt gemaakt worden voor nieuwe garens.

Duurzaamheid is een manier van creatief denken.  Visnetten, verpakkingen, bouwmaterialen….bijna overal wordt Nylon 6 als grondstof gedumpt. Anders gezegd, het restprobleem werd/wordt naar een volgende generatie verschoven. Dit gedrag is gelukkig niet meer van deze tijd.

Gigantisch Wonen Zevenaar adviseert dan ook om vloerbedekking van dit garen aan te schaffen en zo ons milieu te beschermen.

Er zijn inmiddels al veel tapijten en tapijttegels die het hergebruikte Nylon 6 voor de garens toepassen. Het zijn stuk voor stuk prachtige, robuuste en slijtvaste vloeren .

https://www.mrwoon-raamdecoratie.nl/zevenaar/